Sådan måler du op til studenterhue

Er det ved at være tid til studenterhue opmåling? Inden du bestiller din studenterhue, skal du have målt dit hoved, så du ved, hvilken størrelse du skal vælge. I denne guide fortæller vi dig trin for trin, hvordan du nemt tager mål til studenterhuen.

Hvordan måler man hoved til studenterhue?

For at måle dit hoved skal du selvfølgelig have fat i et målebånd. Har du ikke et Young Unite målebånd, kan du bruge et helt normalt målebånd eller tage en snor, som efterfølgende måles med en tommestok eller lignende.

Her er vores trin for trin guide til, hvordan du laver en studenterhue opmåling:

  • Start med at stille dig foran et spejl med god belysning

 

  • Placer målebåndet over dine øjenbryn og over ørerne, cirka midt på panden, der hvor det virker mest naturligt at have huen siddende

 

  • Vær opmærksom på hvor målebåndet placeres bag på hovedet, og hold det fast der hvor det føles mest naturligt. Stedet hvor dit hoved er bredest, er der du skal måle

 

  • Sørg for ikke at stramme målebåndet for meget – det skal føles behageligt

 

  • Det antal centimeter målebåndet viser, er den størrelse hue, der vurderes bedst til dig. Hvis muligt, så prøv en prøvehue i denne størrelse, for at sikre dig, at den passer

Er din hue for stor, kan der altid tilføjes filtpuder i svedremmen for at få den til at passe bedre. Husk på at det er dig, der skal bære din studenterhue, og selvom vi guider dig, er det i sidste ende op til dig selv at vurdere, om du føler dig tilpas med den pågældende størrelse.

Tips i forbindelse med studenterhue opmåling

Først og fremmest bør du sørge for, at dit hår eller smykker ikke sidder i vejen, når du tager mål til studenterhuen. Sæt evt. håret op i en knold, så du frit kan måle rundt om hovedet.

 

Vil du gerne have en bestemt frisure til dimission? Så sæt denne frisure, før du påbegynder opmåling af studenterhue.

 

Få gerne dine forældre eller en ven/veninde til at hjælpe med opmålingen af studenterhuen, så målebåndet sidder korrekt hele vejen rundt om hovedet.

 

Hold øje med hvornår vores YU-vejledere kommer ud på din skole. Her har du mulighed for at prøve huerne, og vejlederne hjælper gerne med at finde de rette studenterhue mål.

Hele eller halve størrelser?

Det er helt almindelig praksis at hattestørrelser måles i hele centimeter. Hvis dit hovedmål ligger mellem 2 tal, så rundes der op til næste hele tal.

 

Det er vigtigt din hue ikke sidder for stramt, da det kan give hovedpine. Mål gerne dit hoved 3 gange, og gå med det største mål, så kan du altid tilføje filtpuderne for at få huen til at sidde lidt tættere. 

Min studenterhue opmåling var ikke helt korrekt

Har du modtaget en hue, som sidder helt forkert? Så lav en ny opmåling og kontakt os hurtigst muligt, så vi kan finde en løsning.