Studenterkørsel EUX

Hvad er en EUX student?

EUX er en erhvervsuddannelse med indbyggede gymnasiale fag, der er udvalgt, så de passer til erhvervsuddannelsen. Det betyder, at rækken af gymnasiale fag og undervisningstiden kan variere fra uddannelse til uddannelse. Når du bliver EUX student vil du få det lysegrå bånd på din studenterhue, med en lille rød kant.

Udfyld formularen og find den perfekte studentervogn til din klasse!

Young Unite x Book Studenterkørsel

Hos Young Unite booker du din studentervogn via Book Studenterkørsel.
Du vil derfor blive ledt over på Bookstudenterkorsel.dk, hvor du kan se og booke din vogn.

  Dimissionsår

  Hvem må køre studenterkørsel?

  Da EUX er en blanding af en erhvervsrettet uddannelse og en gymnasial uddannelse, har der været tvivl om hvorvidt EUX studenter skulle have lov at køre studenterkørsel. Det er dog blevet vedtaget, at alle ungdomsuddannelse af minimum 2 års varighed må køre studenterkørsel, også kaldet eksamenskørsel.

   

  Derfor kan EUX studenter altså fuldstændigt lovligt køre studenterkørsel når de afslutter deres uddannelse. Kørslen skal dog, ligesom traditionel studenterkørsel, ske umiddelbart i forlængelse af den afsluttede uddannelse. En EUX studentervogn er altså fyldt med studenterhuerne med det grå og røde bånd, og ligner til forveksling nok de fleste andre traditionelle studentervogne, trods deres anderledes uddannelse.

  De vigtigste datoer at køre for en EUX student

  En EUX uddannelse afsluttes oftest før den ellers traditionelle studenteruge, og derfor vælger mange EUX studenter også at køre ugen inden studenterugen. Her er også nogle penge at spare, da priserne hæves på de mere populære datoer. 

   

  Hvis I gerne vil spare penge på jeres kørsel er det bedste tip, at kigge på datoer udenfor studenterugen. Men ønsker I at være en del af studenterugen, så husk at kigge efter den perfekte studentervogn i god tid, da der er mange om buddet. 

  EUDEUXHFHGHHXHTX • IBSTUSTX