Studenterkørsel EUD

Hvad er en EUD student?

EUD er en erhvervsuddannelse der skal sikre dygtige faglærte. De flere end 100 uddannelser giver mulighed for job som faglært eller videreuddannelse. Erhvervsuddannelserne har tre spor for at blive student: for unge (EUD), for voksne (EUV). Når du bliver EUD student vil du få det lilla bånd på din studenterhue, og kvalificere dig til at køre studenterkørsel, også kaldet eksamenskørsel.

Udfyld formularen og find den perfekte studentervogn til din klasse!

Young Unite x Book Studenterkørsel

Hos Young Unite booker du din studentervogn via Book Studenterkørsel.
Du vil derfor blive ledt over på Bookstudenterkorsel.dk, hvor du kan se og booke din vogn.

  Dimissionsår

  Hvem må køre studenterkørsel?

  Da EUD er en erhvervsuddannelse, har der været tvivl om hvorvidt EUD studenter skulle have lov at køre studenterkørsel. Det er dog blevet vedtaget, at alle ungdomsuddannelse af minimum 2 års varighed må køre studenterkørsel, også kaldet eksamenskørsel.

   

  Derfor kan EUD studenter altså fuldstændigt lovligt køre studenterkørsel når de afslutter deres uddannelse. Kørslen skal dog, ligesom traditionel studenterkørsel, ske umiddelbart i forlængelse af den afsluttede uddannelse. En EUD studentervogn er altså fyldt med lilla studenterhuer, og ligner til forveksling nok de fleste andre traditionelle studentervogne, trods deres anderledes uddannelse.

  De vigtigste datoer at køre for en EUX student

  En EUX uddannelse afsluttes oftest før den ellers traditionelle studenteruge, og derfor vælger mange EUX studenter også at køre ugen inden studenterugen. Her er også nogle penge at spare, da priserne hæves på de mere populære datoer. 

   

  Hvis I gerne vil spare penge på jeres kørsel er det bedste tip, at kigge på datoer udenfor studenterugen. Men ønsker I at være en del af studenterugen, så husk at kigge efter den perfekte studentervogn i god tid, da der er mange om buddet. 

  EUDEUXHFHGHHXHTX • IBSTUSTX