Køb din sorte studenterhue her

Når du køber din sorte studenterhue gennem Young Unite, får du en flot klassisk sort hue med rødt bånd i bedste kvalitet. Huen og bånd er lavet af 35 % bomuld og 65 % polyester. Der medfølger en sølv eller guldfarvet kokarde efter eget valg, ligesom du selv vælger, om kokarden skal være med et kors eller en merkurstav. 

Personliggør den sorte hue med en brodering på kanten med enten dit navn, kælenavn eller noget helt tredje.

 

Hvis du har læst på en international linje, kan du bestille en sort hue med flag i kantbåndet. Prisen på en sort hue afhænger af, om du vælger at tilkøbe tilbehør, eller hvis du skal have kantbåndet udskiftet med et bånd af flag.

Den sorte studenterhue

Kendetegnet ved den sorte hue er, at den er helt sort og den eneste af sin slags. Den sorte studenterhue gives til elever, som har taget 5 fag eller flere på højniveau. Det vil sige, at der er andre krav for at kunne bære en sort hue i forhold den traditionelle hvide studenterhue. 

 

Vi skal helt tilbage til 1800-tallet, før studenterhuerne så dagens lys. Elever som færdiggjorde en almen gymnasial uddannelse kunne bære en studenterhue for at markere afslutningen på uddannelsen. Faktisk var de første studenterhuer sorte, men blev efterfølgende udskiftet med hvide studenterhuer, som vi kender fra i dag.

 

På den sidste eksamensdag får den studerende omsider sin studenterhue på. Det typisk en af forældrene eller et andet familiemedlem, som sætter huen på hovedet.

Ofte stillede spørgsmål om den sorte studentehue

Hvad betyder den sorte studenterhue?

Den sorte studenterhue betyder, at eleven har læst mindst 5 fag på højniveau på en gymnasial uddannelse.

 

Hvem får den sorte studenterhue?

Elever som har læst mindst 5 fag på højniveau på en gymnasial uddannelse, får en sort studenterhue.