Eksamenskørsel regler - hvad skal du være opmærksom på?

Har du styr på reglerne for eksamenskørsel? Hvis ikke, så læs med her.

Der er stor fokus på sikkerheden, når danske studenter hver sommer tager på studenterkørsel. En kørende lastbil fyldt med fulde festglade unge mennesker er måske ikke den bedste kombination. Derfor er der udarbejdet en bekendtgørelse om eksamenskørsel for at undgå ulykker, som i værste fald kan ende fatalt og ødelægge en ellers lykkelig dag. 

 

Hos Young Unite har vi sat os godt ind i reglerne for eksamenskørsel for at sikre de bedste vilkår for landets nybagte studenter. Føreren af studentervognen er ligeledes indforstået med reglerne. 

 

I dette indlæg vil vi fremlægge eksamenskørsel reglerne, så dig og din klasse kan føle jer trygge, når I vælger at booke studenterkørsel gennem Young Unite. 

Udfyld formularen og find den perfekte studentervogn til din klasse!

Young Unite x Book Studenterkørsel

Hos Young Unite booker du din studentervogn via Book Studenterkørsel.
Du vil derfor blive ledt over på Bookstudenterkorsel.dk, hvor du kan se og booke din vogn.

    Dimissionsår

    Bekendtgørelse om indretning af studenterkøretøjer

    Indretningen af studentervognen har stor betydning for sikkerheden ombord, og derfor overholder alle vores vogne kravene herom.

     

    Ifølge bekendtgørelsen skal vognen være forsynet med solide fastgjorte sider samt for- og bagsmæk med en højde på mindst 120 cm – målt fra ladets bund. Hertil skal alle siddepladser være solide og fastgjorte, ligesom der skal være mindst én solid trappe til af- og påstigning. Hvis en af klassekammeraterne er kørestolsbruger, skal der anvendes beslag til at fastlåse kørestolen.

     

    Højtalere og andet udstyr er boltet fast til vognen for ikke at forårsage skade på studenterne, grundet løse dele under kørslen.

     

    I tilfælde af brand er alle studentervogne udstyret med lovpligtig ildslukker, lige så vel som der forefindes en førstehjælpskasse i tilfælde af uheld. 

    Vi overholder syn og har forsikringspapirerne i orden

    Ligesom ved almindelige passagerbiler, skal biler og traktorvogntog, som anvendes til studenterkørsel, til syn og have styr på forsikringerne. Alle køretøjer skal være godkendt af en synsvirksomhed, hvorefter gyldigheden er gældende i 1 år. Synshallen gennemgår vognen, så den overholder alle lovmæssige krav, og er toptunet til den festlige tur.

     

    Derudover skal ejeren af køretøjet have tegnet en forsikring, som dækker personskader på passagerne. Det er aldrig til at vide, hvornår der sker en ulykke, når vognen er fyldt med fulde mennesker.

     

    Syns- og forsikringspapirer skal altid medbringes under eksamenskørslen i tilfælde af, at lastbilen bliver stoppet af politiet i forbindelse med kontrol. 

    En sikker hastighed frem for alt

    Der gælder særskilte hastighedsbegrænsninger for køretøjer under eksamenskørsel. Last- og varebiler må ikke overskride en hastighed på 40 kilometer i timen i tæt bebyggede områder, mens hastigheden maks må være 60 kilometer i timen uden for tæt bebyggede områder. Traktortrakvogn må maks kører 30 kilometer i timen, medmindre køretøjet er specielt godkendt til en hastighed på 40 kilometer i timen. Derudover skal køretøjerne selvfølgelig overholde de allerede gældende fartbegrænsninger.

    Det er ikke lovligt for studentervogne at køre på motorvej eller motortrafikvej.

    Miljøzonemærkning

    Alle dieseldrevne køretøjer er pålagt et særligt miljøkrav, når de kører igennem miljøzonerne i Danmark. Miljøzonerne er indført i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg for at skabe renere luft for borgere, hvilket betyder, at dieseldrevne køretøjer skal have monteret et partikelfilter. Dette gør sig gældende for studentervogne, da de fleste lastbiler er dieseldrevne.

    Fartskriver øger turens sikkerhed

    Alle festlastbiler og veteranlastbiler skal have installeret en takograf, også kaldet fartskriver, som kontinuerligt registrerer hastighederne og chaufførens køre-hviletid. Fartskriveren er dermed passagernes garanti for en veludhvilet chauffør, som overholder fartbegrænsningen.