Eksamenskørsel

I har netop siddet og svedt til den sidste eksamen i gymnasieperiodens tid – efter karaktergivningen kan I ånde lettet op. Ikke nok med at I er færdige efter flere år på skolebænken, så venter der fest og farver lige rundt om hjørnet. 

 

I den famøse studenteruge, som ligger ugen efter den sidste eksamensdato, venter eksamenskørsel, også kaldet studenterkørsel, som mange studenter har set frem til. 

 

Hos Young Unite tilbyder vi leje af lastbil til studenterkørsel. Med en lastbil studenterkørsel er I sikret en brag af en fest med høj musik og kolde drikkevarer.

Udfyld formularen og find den perfekte studentervogn til din klasse!

Young Unite x Book Studenterkørsel

Hos Young Unite booker du din studentervogn via Book Studenterkørsel.
Du vil derfor blive ledt over på Bookstudenterkorsel.dk, hvor du kan se og booke din vogn.

  Dimissionsår

  Sådan foregår dagen for eksamenskørsel

  Eksamenskørsel er en gammel dansk tradition, som har 100 år på bagen. Og det er en tradition, som vi alle er vilde med – selv den dag i dag! Eksamenskørsel sætter punktummet for to til tre års hårdt arbejde, og det skal selvfølgelig fejres med en fest i de bedste rammer.

   

  Efter afgangselevernes dimission venter lastbilerne uden for gymnasierne. Nogle elever vælger at pynte vognen inden dimission, andre venter til bagefter. Dette aftaler I indbyrdes med chaufføren. Det er dog vigtigt, at bannerne er tørre og klar, så eventuel våd maling ikke tværes ud.

   

  Når lastbilen triller afsted, er det starten på en hel dags fest med adskillige stop undervejs hos elevernes forældre. Et besøg varer typisk mellem 10 til 30 minutter. Nogle elever vælger at slå sig sammen, hvis de bor tæt på hinanden. 

  Hos forældrene serveres der typisk drikkevarer og lidt spiseligt. Aftal gerne indbyrdes, hvor meget der serveres, så alle ikke spiser sig mætte ved de første par stop. 

   

  Vi anbefaler at planlægge ruten hjemmefra, så chaufføren har mulighed for at orientere sig på forhånd. 

  Det er forskelligt, hvordan aftenen sluttes. Hvis en af forældrene har en stor baghave, er det oplagt at afslutte festen i et stort telt. Andre vælger at tage videre i byen, og mødes med andre studenter fra byens gymnasier.