Klassebog: 169 kr. stk. Årgangsbog: 269 kr. stk. Forventet produktions- og leveringstid er 14 dage fra ordrens afgivelse

Blå bog idéer

Har du glædet dig til at skrive i den blå bog? Den blå bog indeholder en masse minder, sjove bemærkninger og billeder fra hele gymnasietiden. I kan alle skrive en hilsen, og ofte skriver jeres lærer også en lille note om jer som klasse.

Hvis du ikke helt ved, hvordan du kommer i gang, har vi her samlet en masse gode ideer til jeres blå bog

Kreative blå bog ideer

Sommetider kan det være svært at koge 2, 3 eller måske 4 års minder ned til en enkelt side. Men heldigvis har vi en masse gode blå bog ideer, som du nemt kan finde idéer fra.
Allerførst skal I have styr på skabelonen til den blå bog. Det gør I bedst ved at brainstorme og byde ind med en masse ideer – husk at alt er velkommen også de helt skøre bemærkninger.
Det kan f.eks være noget, der karakteriserer hver enkelt klassekammerat. På den måde bliver jeres blå bog mere personlig og helt sikkert meget sjovere at læse – selv efter 10 eller 20 år.

I kan også vælge at lave en forskellig blå bog skabelon til alle i klassen. Det gør bogen endnu mere personlig, da nogle af kategorierne måske ikke passer på alle i klassen. Hvis der f.eks. er nogle stykker i klassen, som ikke har lavet en bommert i fuldskab, giver det ingen mening at tilføje denne kategori ved vedkommende. I stedet kan bommert-kategorien erstattes med en anden kategori.

Hvis du kommer i tanke om nogle nye kategorier undervejs, kan du nemt gå ind og tilføje dem i bogen. Det er nemlig det smarte ved vores skriveprogram – du har altid mulighed for at redigere i bogen. Husk at I er forfattere til bogen, og I bestemmer selv, hvad der skal skrives.

Når du og klassen bestiller jeres blå bøger igennem Young Unite, kan I lave jeres egen unikke bog ved hjælp af vores smarte, specialudviklede skriveprogram. I kan tilmed redigere i bogen lige så ofte, som I har lyst – så hvorfor ikke starte på bogen allerede i 1.g, hvor der helt sikkert sker noget sjovt og bemærkelsesværdigt.

Idéer til emner at skrive i jeres blå bog

Mangler du lige et skub for at komme i gang med den første side? Vi har samlet en række blå bog ideer som inspiration lige her. Du finder mange flere blå bog eksempler, når du åbner vores skriveprogram. 

  1. Største bommerter
    Skriv ned når en af dine klassekammerater gør et eller andet virkelig dumt. Skynd dig at tage et notat af hvad der skete, på mobilen, så du nemt kan sætte det ind i jeres blå bog, næste gang du skal redigere i den. Hvis du når at fange episoden på kamera, har du også mulighed for at sætte billedet direkte ind på din kammerats profil.
  2. Kælenavne
    Der er altid nogle i klassen, som får et kælenavn. Enten fordi de har gjort noget skørt, eller fordi det rimer på ens navn. Hvorfor ikke skrive det ned, så det er foreviget i bogen?
  3. 3 ting på en øde ø
    Hvilke 3 ting kan din kammerat ikke leve uden på en øde ø? Måske har Sofie altid en hårbørste med i tasken, fordi hun går op i sit hår. Eller hvad med Anders, som ikke kan undvære sin elskede cap?

Det allervigtigste når du skriver i den blå bog, er at huske den gode tone. Selvom I måske elsker at drille hinanden lige nu, så husk på at det skal være et glædeligt gensyn, når din klassekammerat åbner bogen om 10 år. Tænk derfor over, hvad du skriver ned. – Vil du se nogle fede udkast til blå bøger så tjek vores blogindlæg ud -> Blå Bog eksempler

Hvornår skal man skrive blå bog?

Mange begynder først at skrive deres blå bog i slutningen af deres sidste år. Men hvorfor egentlig vente? Alle de gode historier og sjove citater som udspiller sig gennem studietiden, kan være svære at grave frem fra hukommelsen, når bogen først skrives i slutningen af gymnasietiden.
Så hvorfor ikke begynde på jeres blå bog allerede i det første år af jeres studie? På den måde har I god tid til at skrive tingene ind, skrive dem når de sker og ikke stresse med den super sjove proces, det er at skrive i bogen sammen med klassen. Får du nogle gode ideer undervejs på studiet, kan du altid logge på og skrive dem ind med det samme.

Du kan enten vælge en klassebog, som kun indeholder minder fra din klasse, eller du kan samle en årgangsbog med de andre kasser på årgangen. Bogen bliver produceret og leveret på kun 14 dage, hvilket betyder, at du kan skrive i den helt frem til du bliver student.

Hos Young Unite håber vi, at du kan bruge vores blå bog idéer til at komme ud af skriveblokaden og være medforfatter på nok en af de sjoveste bøger, du nogensinde kommer til at skrive.