Klassebog: 169 kr. stk. Årgangsbog: 269 kr. stk. Forventet produktions- og leveringstid er 14 dage fra ordrens afgivelse

Blå Bog eksempler

Se tilbage på de sjove gymnasietider, vilde fester og skøre oplevelser sammen med klassekammeraterne i en blå bog – som I selv er forfattere til. Ja, I læste rigtigt. Det er nemlig jer, der bestemmer, hvad der skal stå i bogen. Den blå bog kan lidt ses som en bog fyldt med minder, citater og sjove historier om hver enkelt elev i klassen.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal skrive i den blå bog? Vi har samlet et par blå bog eksempler i dette indlæg, så du har nemmere ved at komme i gang med skriveriet. Til slut kommer vi også ind på, hvorfor du skal bestille jeres blå bog hos Young Unite.

Blå bog eksempler fra gymnasiet

Det har faktisk aldrig været lettere at komme i gang med den blå bog. Hos Young Unite ønsker vi, at det skal være nemt og overskueligt for gymnasieeleverne. De har nok at se til, så hvorfor gøre det bøvlet at skrive blå bog? 

Hvis du mangler det sidste spark for at komme i gang, har vi her samlet nogle eksempler på, hvad du kan skrive. Husk at det er helt op til jer selv, hvad I vil skrive og hvor meget I vil skrive på den enkelte side. Men for god ordens skyld bør tonen holdes i den positive ende – husk på at dine kammerater skal have et lige så sjovt smil på læben, når de læser i bogen om 10 eller 15 år.


Selve skabelonen er fastlagt: øverst finder du navn, billede, SoMe- og kontaktoplysninger og nederst er selve tekstdelen. Og det er her, du kan være kreativ med overskrifterne og indholdet.

Eksempel 1 - Sofie Petersen

Citater – Der vil helt sikkert være nogle sjove sætninger, som enten siges næsten dagligt eller i forbindelse med en stor begivenhed, bommert eller lignende. Hvorfor ikke forevige din kammerats citater i en mindeværdig bog? Han vil helt sikkert takke dig for det, når han engang i 30’erne tager bogen frem for at genopfriske gymnasielivets mange bommerter og bedrifter.

Kendetegn – Er der en fra klassen, som altid går med cap, eller hvad med Klara som altid sætter sit lange hår op i en messybun? Sofie er altid kendt for at gå med sweater, og du har helt sikkert bemærket nogle kendetegn ved nogle fra klassen, som bare må foreviges i den blå bog.

3 ting på en øde ø – En sjov klassiker som kan indeholde både sjove, skøre eller logiske påfund. Kan skønhedsguruen overleve uden sin makeup taske, eller hvad med Anders som altid tager i fitness efter skoletid – han skal da have sine håndvægte med på en øde ø.

Eksempel 2 - Martin Kristensen

Om 10 år – Hvor er dine bedste venner om 10 år? Har Karsten forfulgt sin drøm om at blive fysiker, eller hvad med Anja, som altid har været god til det med outfits. Ender hun som modedesigner eller med at arbejde i en førende tøjbutik? Hvordan står det til med familielivet, og hvor i verden tror du, at dine venner har valgt at bosætte sig. Under dette punkt kan du spå om vennernes fremtid.

Klassens – Ingen blå bog uden klassens…nørd, skønhedsdronning, læsehest, dramaqueen, sportsmand – you name it. Alle i klassen har mere eller mindre en rolle, spørgsmålet er bare hvilken.

Look-a-like – Minder din veninde om en kendt skuespiller, sportsudøver eller måske en lærer fra skolen? Find de bedste look-a-likes i klassen og lad dem blive overrasket, når de åbner den blå bog.

Eksempel 3 - Youssra Omar

Største bommert – Her har I mulighed for at lave lidt sjov med hinanden. Er der sket noget virkeligt dumt til en fest eller på studieturen, er det nu det skal foreviges. Det kan også være, at Martin har sagt noget skørt i timen, som fik de fleste i lokalet til at grine og krumme tæer.

Guilty pleasure – De fleste har en eller anden form for guilty pleasure. Måske er det chokolade, tyggegummi, dåse cola, tv-serie, musik eller noget helt andet. Er der et eller andet, dine venner ikke kan være foruden, så bør det få en plads i bogen.

Førstehåndsindtryk – Hvordan var førstehåndsindtrykket af dine bedste venner? Regnede du med, at I overhovedet skulle blive venner? Der sker meget i løbet af gymnasieårene, og det er sjovt at se, hvordan indtrykket af en person ændrer sig med tiden.

Andre eksempler på overskrifter

Foruden de ovennævnte eksempler fra billederne, har vi samlet lidt flere sjove ideer til overskrifter her:

  • Scoringer
  • Bedste venner
  • Hvad eleven huskes for
  • Største bedrift
  • Vaner
  • Fun facts
  • Et godt råd på vejen

Kom i gang med din blå bog allerede i dag

Noget af det fedeste ved at bestille jeres blå bog gennem Young Unite er, at I kan skrive i den løbende gennem hele studietiden. Når først I har oprettet jeres login, kan I logge ind lige så tosset i vil, og komme med alle de gode guldkorn, bommerter og sjove citater, som løbende finder sted.

En anden fordel er, at I kan skræddersy bogen og udvælge kategorier til hver enkelt person. Der er f.eks. ingen grund til at “scoringer” fremgår, hvis der er 4 personer, som ikke har scoret i løbet af gymnasietiden. 

Det er nemt at navigere rundt i det specialudviklede skriveprogram, og det er naturligvis altid muligt at ændre eller slette, hvis der er noget I har fortrudt. I kan selv vælge, om I ønsker en klassebog eller en årgangsbog.